2016 m. balandžio 5 d., antradienis

Trips, trips, strips!

Dar linkėjimų iš Taivano! 
Man sekasi gerai. Mokslai labai lengvai einasi, visur lengviau nei VGTU. Nors ir VGTU nesunku, tai nežinau kame reikalas :D 
Buvo praeitą savaitę "Study Abroad Fair" renginys. Visų šalių studentai turėjom savo stalą ir visi, kam įdomu, galėjo prieiti pasikalbėti. Pasakojom apie savo šalis, universitetus. 


LT ir VGTU sulaukė daugiau dėmesio nei tikėjausi! Buvau pasiruošusi skaidres, iš vakaro padariau tinginį, turėjau daug nuotraukų. Labai smagu buvo, visiems įdomu buvo pamatyti kaip žiema ir sniegas atrodo. 


Gal po šios mugės į Lietuvą atvažiuos daugiau Taivano studentų pasimokyti :) 


Laisvu laiku nuo paskaitų vis kur nors keliaujam. Čia būtų labai lengva tranzuoti, nes vietiniai būna stoja net nestabdant. Bet vis kažkaip autobusus renkamės, kad greičiau būtų. Bet užtat nakvynė niekad nekainuoja, nes labai lengva rasti kas priims pernakvoti per Cauchsurfing puslapį.
Buvom Tainan mieste - pirmoji Taivano sostinė, istorinis miestas. Išsinuomavus dviračius labai patogu keliauti, nes miestai dideli, perdaug neprivaikščiosi. Vieną naktį nakvojau studentų bendrabutyje balkone, bendrabučio kambary gal 10 žmonių ant grindų miegojo :D antrą naktį priėmė taivaniečių šeima. Tik moteris kalbėjo angliškai, dar buvo vyras ir trys vaikai. Ryte mums paruošė pusryčius, buvo nerealiai smagu, kad taip svetingai priėmė ir įsileido į namus :) tik reikia netingėti bendrauti. 

Praeitą savaitgalį buvom Kaohsiung mieste. Jame yra Tuntex Sky Tower, kuris buvo aukščiausias pastatas iki Taipėjuje pastatė Taipei 101. Tai čia pirmą kartą pamačiau laisvėje gyvenančias beždžionėles, kurios kaip šunys aplink vaikštinėja ir visai nekreipia į tave dėmesio. Nebent maisto turėtum, tada atimtų ;)
Ir čia žmonės būna laiko ir dresuoja šunis, kad nuo beždžionių saugotų, tai gerai saugo, nes vos neužpuolė mūsų. Gal į beždžiones panašūs pasirodėm. Dar niekad taip nebijojau, kad tuoj įkąs šuo :D bet akis nuleidę, ramiai pasišalinom ir likom sveiki gyvi :D bet kojos dar niekada taip nedrebėjo kaip tada :D 
Tai Kaohsiung mieste priėmė pernakvoti du vaikinai - vengras ir kanadietis, kurie čia mokosi kinų kalbą, moko anglų kalbos ir visur aplink Aziją kaliauja. Butas dviejų aukštų, jaukus ir skoningai įrengtas, paprašė palieti gėles ir mus paliko gyventi, o patys išvažiavo - vienas į frisbio varžybas kitam mieste, o kitas į Tailandą :D fantastika, kaip pasitiki nepažįstamais! 



Taipėjuje aukščiausia yra Qixing viršukalnė - 1120 m aukščio. Vieną dieną praleidom Yangmingshan national park visur aplink vaikščiodami. 



Po to vos grįžom į miestą, nes autobusai buvo labai pilni, vėliau labai retai važiavo. Šalta buvo. Žodžiu, ant kiekvieno kampo išgyvenimo žaidimas ;) bet vis kažkaip pasiseka išsisukti. 




Taip pat Taipėjuje yra Elephant mountain, nuo kurio atsiveria miesto panorama (google pilnas foto darytų nuo šio kalno). Tada, kai ten buvau, buvo labai lietinga diena. Ir visdar laukiu giedro oro ir progos pakilti į 101-ą aukštą.



Kol kas dar neišbandžiau, bet Taivane yra daug karštų versmių, kur galima maudytis. Per paskaitą buvo ekskursija į Beitau thermal valley. Šalia yra "miegantis" valkanas ir versmė, kurioje pastovi vandens temperatūra yra 90 C laipsnių. 



Taip pat netoli tos vietos yra pastatytas žalias pastatas - skaitykla. Su saulės kolektoriais, vandens surinkimo sistema, draugiškas aplinkai. Nedaug tokių pastatų Taivane, labai didžiuojasi jie jais. Europoj kažkaip tai nebėra tokia didelė naujiena :)
Dar vieną kartą per paskaitą ėjom į konferenciją ir parodą Smart city. Kaip Vilniuj Litexpo, tik didesnė erdvė :) didelė problema Taivane su vandentiekio sistema, nes vamzdžiai labai seni ir prastos kokybės, juos reikia keisti, tačiau gatvės infrastruktūra ir visos kitos komunikacijos labai apsunkina tai. Iš krano vandens gerti jokiu būdu negalima.

Su kitais europiečiais juokaujam, kad čia kaip žvaigždės esam :D visi nori su mumis fotkintis, draugauti, pagyrimai ir komplimentai pastoviai. Depresija bus grįžus namo, nebebūsim niekuo ypatingi... :D vėl reikės kažką bandyti pasiekti proto sugebėjimais, o ne tiesiog savo būvimu :D nes dabar atrodo viską lengvai gaunam, ko norim. Nori sukurti muzikos grupę - prašom studija, instrumentai ir grok. Nori okulėlės - prašom okulėlę skolinu, nes turiu dvi. Nori lankyti jogą, sportuoti - irgi viskas paduota ant lėkštutės. Viskas nemokamai arba labai pigiai. Tik garsiai pasakyti reikia :)



Po menesio skrendu į Vietnamą su lietuve Monika. Tai dar vienas nuotykis laukia ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą